2009. november 21., szombat

H1N1 szappanoperám

Nem merem beadatni azt a nyamvadt oltást. Folyamatosan úgy érzem, hogy kicsit kapar a torkom. Akkor meg nem lehet oltani. Ráadásul, van egy (?) mutáns változat is, és néhány embernél a gyógyszer sem használ. Hallelúja! Nem akarok vérzéses tüdőgyulladásban sem megpusztulni.
Marad a meleg sós vízzel való gargarizálás fertőtlenítésnek, a kézmosás, és nem túrom az orromat. :D
(Vajon, miért jó a vírusnak, ha kinyírja a gazdatestet?)

Hapci
A fene... (Aztán meg majd megjelenik itt nekem a Kuka meg a Morgó is...)
--------------
Hirtelen kirázott a hideg. 2-3 tized fokkal melegebb testhőmérséklet, mint tegnap (37,0). Hmmm. Most vagy peteérésem van, vagy vírust égetek. Holnap magammal viszem a lázmérőt.

Oh, kolléga mit talált... Az alábbi video nem állásfoglalás, csupán a helyi viszonyokat kívánja bemutatni.

5 megjegyzés:

  1. Tökéletesen megértelek. Minap kaparós torokkal (tán egy órán át tartott) én is a hőmérőhöz kapkodtam. 37... biztos? Rázogatás, újramérés... Csak nem ment feljebb :-) Kicsit leizzadtam - utóbb kiderült, a pániktól. Tartsd be az alapvető szabályokat, és ne PÁNIKOLJ. Csak peteérés :-)

    VálaszTörlés
  2. Ááá, már vigyorgunk, mint a tejbetök, megjött Vidor is, mint azt a fentebbi video mutatja. Közben kollégákkal mindenféle gyógynövényes cuccokat csereberélünk. Van itt kamillás cukorka, csipkebogyós cukorka, ugyanez teákban, cickafarkfű tabletta-bogyó, Lenkei-féle vitaminbomba csomag, aszpirin, lázmérő...

    VálaszTörlés
  3. Jah és persze tudunk forralni vizet sós vízhez - só is van. Lehet öblögetni is.

    VálaszTörlés
  4. Akkor a "vajákos asszony" is segít:

    Reggel ébredéskor egyél egy evőkanál mézet! Utána 15-20 percig sem enni, sem inni. Aztán ami jólesik! Délelőtt egyél meg legalább 1 -de inkább 2 almát. Napközben rágcsálj el 10-20 szem mandulát (ha lehet nyersen és nem sósan)...
    A méz fertőtlenít, az alma C vitamin és rost, a mandula olaja segít megtartani a C vitamint és sok egyéb hasznos ásványi anyagot tartalmaz!

    Rendelés vége.

    VálaszTörlés
  5. Oh, Éva, köszönöm!
    Minden hozzávaló megvan. :)
    Még méz is van egyik kollégánál. :D

    VálaszTörlés