2014. április 23., szerda

37. nap

Kellemes Húsvét. :D
3 napon át mosogattam anyám 77 fakanalát, evőeszközeit, kismillió kését, tálaló szettjeit, kb. 30-as nagyságrendű műanyag táljait, plusz ugyanennyi tálcáit, a rahedli mennyiségű tepsijét, palacsinta sütőit (van vagy 5-6 csak ebből, különböző méret, magasság, forma). Sütemény szaggatók, porcelánok, tányérok, lábasok, fazekak (csak tésztafőző fazék + szűrő van vagy 3). Aztán konyhagépek: pizzasütő, kávéfőző, mikró, botturmix, gyümölcscentrifuga, vízforraló, vízszűrő, meg ami nem jut most eszembe.
Na meg persze a hülye porfogó üvegek a szekrény tetejére. :/

Ott tartunk, hogy tegnap kolléganő tesója beüzemelte a mosogatót, a kis bojlert, a mosógépet, és megszakértette a WC-t is.
Ebből a konyha-project kiváló. Na a többivel akadt gond. A mosógép bekötése sikeres ugyan, de anyámnak sikerült olyan mosógépet vennie, aminek a madzagja nem ér el a konnektorig, úgyhogy újabb villanyszerelés lesz. Nem tudom, hova tervezték, hogy hova dugjuk be, a padlóba?
A WC még csepeg mindig, sajnos. :( De legalább Béci már tudja, hogy mi baja, szoros az a nyavalyás cső, megoldást is mondott rá, csak ahhoz le kell venni a WC-t, és nem akartuk most a felújítás közepén, hanem csak később.

Festőnek megköszöntük eddigi munkáját, anyám kifizette, és hívunk mást a többihez, ha eljutottunk oda, hogy anyám szekrényét kipakoljuk.

Várom a bútoros hívását (tegnap megígérte, ma hív), hogy mikor lesz kész. Na akkor én átcuccolok, régi maradék szekrényeim le a sufniba, illetve a sufnihoz még csak, mert a sufniban egymás hegyén hátán áll a lom, előbb onnan ki kell pakolni. Aztán bútor be, és szépen rendben vissza a lomok a szekrényekbe.
Ez lesz valószínűleg a 4 napos hétvége terve.
Plusz, anyám szobájából elkezdeni kipakolni, hogy a festő jöhessen melózni.

Anyám szobáját valszeg elkezdem a hétvégén, akárhogy nyűglődik, hogy még ne. De. Mert kibaszottul sok cucca van. Szekrénysor tele könyvekkel, porcelánnal faxom tudja mivel. Kell egy hét, mire onnan kipakolok mindent. Lehet, hogy több.

Megjött a dekorom is, ami hiányzott. Tegnap hívott a járólapos II. Hétvégén vagy pénteken elmegyek érte. Mondta anyám, kezdjek el nézegetni járólapot a teraszra is, hogy időben meg tudjuk rendelni. Ha épp nincs, akkor ugye az lehet 4-5 hét, mire megjön.
Na meg el kéne rángatnom anyámat is, hogy válasszon színt a szobájába a fűrészporos tapétájára majd. Eddig sárgát akart, most kitalálta, olyat akar, ami az én szobámban a sötétebb volt az új festés előtt. Az egy picit sötétebb barackvirág szín volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése