2014. január 9., csütörtök

Ha nem jár veled, akkor nem te vagy az este, szivi

Az együtt lógás még nem együtt járás

A nőkhöz hasonlóan a férfiak is bizonyos érzelmi védettségre vágynak, amikor egy kapcsolat kezd komolyra fordulni. Ezt a vágyat részint úgy valósítják meg, hogy bizonyos igényeket támasztanak a másikkal szemben. Ki akarják nyilvánítani ország-világ előtt, hogy "együtt járunk". Egy olyan férfi, aki tényleg szeret, azt akarja, hogy teljesen ki akard sajátítani.
A "most van túl egy kapcsolaton" kifogás
Liza: Többször is lefeküdtünk, de kijelentette, hogy nem tudná elviselni, ha bármiféle érzelmi elvárásokat támasztanának vele szemben.
Greg válasza: Baromi jó helyzetbe került: van egy nagyszerű barátja, aki rendelkezik a barátnők minden előnyével, és akit akkor keres fel, amikor ő akarja.
Óvakodjunk a "barát" szótól. Többen használják olyan férfiak és nők, akik ezzel a szóval a lehető legbarátságtalanabb viselkedést próbálják palástolni.
A "de mi tényleg járunk" kifogás
Keisha: Már három hónapja járok egy sráccal, hetente négy vagy öt estét együtt töltünk. Csakhogy nemrég közölte, hogy nem akar lenni senkinek a fiúja, és nem készült fel komoly kapcsolatra. Szerintem csak egyszerűen fél attól a kifejezéstől, hogy együtt járunk.
Greg válasza: Kedves Struccom! Felkaptam az emberi kapcsolatok szótárát és megnéztem, mit írnak a "nem akarok együtt járni veled" címszó alatt, hátha tévedek. Sajnos, igazam volt. A meghatározás szerint azt jelenti, hogy "nem akarok veled járni".
A "jobb, mint a semmi" kifogás
Lidya: Hat hónapja járunk. Körülbelül két hetente találkozunk, ágyba bújunk...  Kedvelem, de ennek ellenére úgy érzem, hogy tulajdonképpen arról szól a dolog, hogy jobb ez, mint a semmi.
Greg válasza: Tényleg? Szóval szerinted, ez ami van, tényleg jobb, mint a semmi? Mondd, teljesen ELMENT AZ ESZED?
A "de olyan sokat van távol" kifogás
Marissa: Amikor végre huzamosabb ideig együtt vagyunk, és amikor már épp összeszedem magam, hogy kicsit beszélgessünk arról, hogy hová is tart a kapcsolatunk, már megint elhúz a városból. Amikor visszajön, megint olyan hülye érzés, hogy most hozzam fel a dolgot, amikor sokáig nem láttuk egymást.
Greg válasza: Hadd osszak meg veled egy kis titkot az utazós fiúkkal kapcsolatosan: alig várják már, hogy elhúzzanak. Igazság szerint örülnek annak, hogy megadatik számukra ez a lehetőség, vagyis van egy vészkijárat, ahol mindig távozhatnak. Ha semmiféle erőfeszítést nem tesz abba az irányba, hogy meggyőződjön róla, hogy amíg ő nincs otthon, addig te nem keresel magadnak valaki mást, akkor azt hiszem, ezúttal te is rossz gépre szálltál. Hagyd el a fedélzetet!

A megkérdezett srácok 100%-a azt válaszolta, hogy soha nem gátolta őket egy kapcsolatban az, hogy esetleg félnek attól, hogy kiadják magukat.
A pasik akkor is elmondják, hogyan éreznek irántad, ha nem vagy hajlandó meghallgatni őket, sőt nem hiszel nekik.

(részlet: Majd hívlak, baby)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése