2009. április 2., csütörtök

Fejetlenség Melbourne-ben

Tök izgatottan vártam az első Forma 1-es futamot az idén. Azt olvasom, mindenhol, meg azt hallom, hogy milyen izgalmas volt, mennyi minden történt. Kérem szépen, nekem inkább egy paródia az egész, főleg így a versenybírák ítéletei után.
Először jól megbüntetik Vettelt, mert nem hagyta, hogy Kubica megelőzze. Ennek következtében összeakadtak, és mindketten kiestek. Na jah. Eredetileg ez verseny lenne előzésekkel, védekezésekkel. Vagy most azt akarják, hogy mindenki fussa le tisztán az 50-60 körét? Jó, azt is lehet, de akkor nem lesz csata... Ennyi erővel egy szimulátorban is lejátszhanák az egészet.
A máik Trulli-Hamilton adok-kapok. Trulli lecsúszik a pályáról, Hamilton megelőzi, ha már ott van mögötte... Na igen ám, de biztonsági autó mögött nem előzünk, ezért rászólt a csapat, inkább engedje vissza. Szerencsétlen Trulli meg nem érti, miért lassít Hamilton, azt hiszi, valami műszaki probléma, hát megelőzi. (Indokolatlan lassú haladás, vagy pályaelhagyás esetén, a biztonsági autó mögött is lehet előzni.) Közben a Mclaren kérdi a versenybírákat, most mi van, Hamilton visszaelőzhet-e. Azok azonban foglaltak, várakozási idő a telefon szerint több óra, kérjük ismételje meg hívását később... Ezt követően, versenybírák megbüntetik Trullit, Hamiltoné a 3. hely.
Majd mit ad Isten, versenybírák besértődnek, hogy az ezüstös nyilak nem voltak szerintük (!) őszinték, mert ők biza' nem tudtak a rádóbeszélgetésről, mely szerint Hamiltont a csapat utasította, hogy engedje vissza Trullit... Ezek szerint eszükbe nem jutott megkérdezni őket, hé, mit akartatok a futam alatt?
Erre mit csinálnak? Kizárják Hamiltont és a csapatát, Trulli visszakapja a 3. helyét.
Tisztelettel, azt miért nem lehetett, hogy Hamilton marad negyedik? Ha már elvileg senki nem hibázott, vagy úgy tűnik, szándékosan nem, mert olyan fejetlenség volt, hogy senki nem tudta, merre hány méter, ki miért lassít, miért nem...
Jah, és csak úgy mondom, nem kedvelem Hamiltont. Nagyon nem. De ez már nem az első olyan bírói ítélet ellene, amire már én is azt mondom, hogy kissé sok...

Ehhez képest hétvégén Malajzia. Elvileg sok esővel. Emlékszik még valaki a 2007-es Japán nagydíjra? :) Blogomból kikereshető.

kiegészítés:
"A meghallgatás alatt, amely körülbelül egy órával a verseny vége után volt, a versenybírák és a versenyigazgató megkérdezték Lewis Hamiltont és David Ryan csapatmenedzsert arról, hogy Hamiltont utasították-e arra, hogy engedje Trullit előzni"- olvasható az FIA közleményében. "A pilóta és a csapatmenedzser is azt állította, hogy nem volt ilyen utasítás. A versenyigazgató kifejezetten rákérdezett arra Hamiltonnál, hogy tudatosan hagyta-e, hogy Trulli előzzön és Hamilton bizonygatta, hogy nem."

Mint a gyerekek... Nem én voltam, anya, hanem őőőőő kezdte...
Mondjuk ezt nem értem. Hülyék lettek volna nyiltakozni, hgy ők szóltak rá, hogy engedje vissza Trullit, ha utána meg a versenybírák előtt azt mondják, hogy nem így volt.
Bár, épp most láttam karón varjút... Mikor valaki azt állította nekem, hogy valaki ilyen meg olyan, meg izé, aztán meg homlokegyenest mást nyilatkozik nyilvánosan... Hiába, nyalni is tudni kell, csak azt nem tudom, hogy lehet így élni... Igaz, lehet, neki van igaza... A cél érdekében sokmindet be lehet nyelni rövid távon, aztán meg már úgyis mindegy lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése