2006. május 22., hétfő

Miért van a férfi?

Miért van a férfi?
A válasz nem könnyű. A Teremtés könyve sajnos, nem független forrás, mert a Férfi írta.
Az Evolúció kezdetben többféle szaporodási módszerrel kísérletezett, s egészen a dinoszauruszok kihalásáig úgy tűnt, beválik az a technika, hogy nincs szex-kromoszóma, hanem a környezet hőmérséklete alakítja ki - az eredetileg nősténynek induló tojásokból - a hím egyedeket. Közbeszólt azonban az általános lehűlés, csupa hím egyed született, s így szépen kihaltak a dinoszauruszok.
A kérdés tulajdonképpen úgy hangzik: mit kell átalakítani a Nőn, hogy ezentúl ő tudja majd szabályozni, hány férfi szülessen. Első lépésben - úgy 250 millió évvel ezelőtt - az X kromoszómából kialakult egy kis nyamvadt Y kromoszóma, vagyis a Férfi a Nő lebutított verziója. Eredetileg 1500 aktív gén volt az Y kromoszómában, ma 50-70, és ezek egy része már haldoklik.
Ha az Y kromoszómán van működőképes testis determináló faktor, akkor elkezd kialakulni a here. Ha nincs, vagy nincs hozzá receptor, hiába az Y kromoszóma, a fiúból lány lesz. Ha a here kialakult, jó esetben Müller - féle regressziós faktort (MRF) és tesztoszteront kezd termelni. Az MRF célja, hogy visszafejlessze (!) a női belső reprodukciós szerveket. A tesztoszteron feladata, hogy kifejlessze a Wolff-féle csövet, amiből a férfi nemi szervek kialakulnak. Ugye milyen rafinált a férfiak által írott biológia, amely azt állítja, hogy a klitorisz olyan, mint egy kicsinyített pénisz, holott éppen fordítva van. További bonyodalom, hogy a férfiak külső genitáliáinak a kialakulásához szükség van az 5a-reduktáz enzimre, amely a tesztoszteront dihydrotesztoszteronná alakítja át. Tekintse szerencsének az, akinél eddig minden összejött.
Kiderült, hogy a férfi agyat a női nemi hormonok teszik férfiassá. A homoszexualitás "anyai immunelmélete" szerint a fiúsorban hátrébb levő férfiak sokkal valószínűbben lesznek homoszexuálisok. A nő célja, utódaival, hogy azok terjesszék génjeit. Ezért úgy "állítja be" a fiai nemi érdeklődését, hogy az első biztosan jól szaporodjon, a többi meg ne riválisa, hanem szövetségese legyen a bátyónak szaporodásában.
A hogy kit érdemes szülni, azt a kereslet-kínálat is erősen megszabja. A háborúban jelentősen megnő a fiúszületések aránya. A nők valahogy érzékelik a környezetük szexarányát, és ennek megfelelősen "visszafogják" magukat. A Nő tehát nem csak lakásunkat tartja rendben, hanem a Világ sorsát is ő irányítja.
A Nő az orránál fogva vezeti a Férfit. A Férfi mindent elsöprő törekvése, hogy birtokolja a Nőt és szaporodjon vele. A Nő válogatós, csak bekiabál az arénába: "harcoljatok, és a győztes jelentkezzen nálam".
A Férfi végzete tehát, hogy szaporodástechnikai okokból volt szükség rá, s a Nő lebutított változataként került "legyártásra". Beépített ösztöne révén mindenre képes a nőért, csak hogy szaporodhasson. Valójában tesztelve van, alkalmas-e utódok létrehozására. A sikertelen variánsok kihullanak, a győztes részesül abban az illúzióban, hogy "megszerezte" a Nőt. Valójában az egész egy színjáték, melyben a Férfi főhősnek hiheti magát, de a darabot a Nő írja.

Forrás: Szendi Gábor: Minden, amit jobb lett volna nem tudni a férfiről, Doktor Plusz, 2006/2. szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése