2009. október 24., szombat

Nagyirecept kicsit másképp


Már megint sütök. Tegnap pogácsa ismétlés. Ma Kossuth-kifli.
Hozzávalók:
1 cs. 2 éve lejárt sütőpor (ha még jó, akkor fél is elég)
5 dkg kb. 10 éve lecukrozott narancshéj
12 dkg liszt
12 dkg cukor
6 dkg zsír vagy margarin
6 db tojás
1 e.k. citromlé
egy kis avas dió csonthéjjal, cukorral elkeverve. :D

Cukor, cukrozott narancshéj, tojássárgák, sütőporos liszt egy lötty. Habot felver, sárga trutyit beletölt. Zsiradékozott, lisztezett tepsibe belekapar, diós cukorral meghint, kisüt. 20 percig nem nyit rá. Ha kihűlt, nagy pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggat.

Persze lehet bolondítani cukor helyett mézzel, vagy más fűszerekkel: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, vagy más gyümölcs: aszalt barack, szilva, meggy, áfonya. Dió helyett mogyoró...

Jah, a nagyi receptjében nincs dió, narancs helyett citromhéj van, és nem lejárt a sütőpor. :) Viszont gazdasági válság van, meg feledékenyek vagyunk, úgyhogy abból sütünk, ami van. :p

Le akartam fotózni a részmunkákat is, de olyan haptákban kellett diót pucolni (mert persze mikor máskor, mikor már a sütő be van izzítva - még mindig jobb,m intha a hab fel lett volna verve), hogy elfelejtettem. Így max. a mosatlanról lehetett volna. Azt meg ugye inkább nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése